Sådan køber du (nemt og billigt) et domæne

Køb af domænenavn

Hvis du står over for at skulle købe dit første domæne – hvad enten det er til dig selv, dit firma eller noget helt tredje – så sidder du sikkert inde med en lang række spørgsmål.

I denne guide ser vi nærmere på alle de ting, som du skal være opmærksom på, når du køber et domæne.

Vi kommer bl.a. ind på selve købsprocessen og de overvejelser, du bør gøre dig i forhold til domænenavnet og domæneendelsen.

Hvordan vælger jeg et godt domænenavn?

Domænenavnet har stor betydning for din hjemmesides succes, og derfor er det vigtigt, at du giver dig selv god tid til at finde det helt rigtige.

Det er også bøvlet at skifte domænenavn senere hen, og hvis du gør det, vil du miste de placeringer, som din hjemmeside har fået i de forskellige søgemaskiner.

Når du skal vælge et godt domænenavn, er der tre ting, der er særligt vigtige:

1. Hold navnet så kort som muligt: Jo kortere dit domænenavn er, desto nemmere er det at huske og stave for dine besøgende.

Gode domænenavne består ofte af to stavelser – tænk bare på Facebook, Twitter, YouTube, Google osv.

Hvis du er helt blank for idéer til dit domænenavn, kan du med fordel bruge hjemmesiderne namelix.com og nameboy.com til at få nogle gode idéer.

2. Undgå altid æ, ø og å: Selvom det siden 2003 har været muligt at bruge de unikke danske bogstaver i domænenavnet, bør du så vidt muligt altid undgå dem.

De danske bogstaver afviger nemlig fra standarden, og det er langtfra alle systemer, der er gearede til at kunne håndtere dem.

3. Sørg for, at du ikke krænker andre domænenavne eller varemærker: Hvis dit domænenavn lægger sig for tæt op ad andre domænenavne eller varemærker, kan du risikere at få det taget fra dig.

Lav derfor altid en smule research, inden du køber det.

Du kan starte med at søge efter navnet på Google for at se, om der er andre hjemmesider eller firmaer, der hedder noget liggende.

Efterfølgende kan du søge på navnet hos Patent- og Varemærkestyrelsen for at se, om domænenavnet krænker eksisterende patenter eller varemærker.

Hvilken domæneendelse bør jeg vælge?

Der findes efterhånden over tusinde forskellige domæneendelser (TLD), og der kommer hele tiden nye, smarte til, som kan være fristende at vælge.

Som hovedregel bør du dog altid gå efter de kendte klassikere såsom .dk, hvis det skal være en dansk side, og .com, hvis det skal være en international side.

Det er nemlig disse domæneendelser, der virker absolut mest seriøse og sikre.

Vælger du endelser som .online, .tips, .info, .biz osv., kan dit domænenavn godt komme til at virke en smule spammy og usikkert.

Hvordan køber jeg et domæne?

Det er heldigvis nemt og enkelt at købe et domænenavn – lige meget hvilken domæneendelse det skal være.

I Danmark er det DK-hostmaster, der administrerer de danske dk- domænenavne, men du kan ikke købe domæner direkte igennem dem.

Det skal du i stedet gøre igennem en af de mange domæneudbydere.

Der findes efterhånden flere gode domæneudbydere, men det er alligevel vores klare anbefaling, at du vælger den danske udbyder UnoEuro.

Det er nemlig en af de bedste og mest brugervenlige udbydere, og samtidig er deres priser også markedets laveste.

Det koster kun 121 kr. at købe et domæne hos UnoEuro inklusive registrering, oprettelse og domæne-afgift for det første år.

Hvis du samtidig bestiller et webhotel, som din hjemmeside kan ligge på, følger domænenavnet gratis med.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*